Hjemmebakt igjen!

Endelig, etter fire måneder i en matmessig tåkeheim på grunn av fullstendig hormonovertakelse av kroppen, er nå min evne til å lage mat endelig på tur tilbake, det samme er smaksløkene til en viss grad. Det resulterte derfor i at jeg, for første gang siden mai, har bakt meg brød!


  
Du trenger:
Varmt vann
1 pk tørrgjær
Mel
Olje
Krydder
Ha varmt vann etter ønske i en bolle, ha i tørrgjær og ha over mel til du får en litt seig og klissete deig. Ha over olje til du får en smidig deig som ikke klisser.
Ha deigen over i en liten langpanneform eller liknende, og sett i vannbad i en halv time.
Lag fingerhull i deigen, sprinkle over olje og ha på krydder etter ønske før du hever i 10 min til mens ovnen varmes opp til 185 grader. Stekes til brødet har fått en gylden skorpe.
Serveres alene med aiioli eller med en lun kyllingsalat 🙂

9 Comments Add yours

 1. Fragola says:

  🙂 Velkommen tilbake!

 2. Linda Marie says:

  Endelig er du her igjen 🙂 håper du er bedre….

 3. Beate says:

  Kjekt at du er tilbake!
  Har foresten bakt no knead bread etter oppskrifta di. Endret meltypene til det som fins i mine skap, 350g Semper lys(dem med melk siden jeg tåler det) og 150g jyttemel, og så hev jeg i 1ss fiberhusk. Det ble helt fantastisk! Gikk ned på høykant hos hele familien( Det er bare jeg som har cøliaki, men nybakt er jo alltid godt)
  Gleder meg til å følge med på bloggen din videre 🙂
  Har også prøvd en grovere variant, men slurva litt med vekta så det ble litt mye mel.

 4. Jøran says:

  Hei. Du, jeg lurer på om du tror dine Grove muffins med havre og madler blir godt med noen ss honning og kakao? Ønsker sunne, glutenfrie muffins 😉

 5. kathrine says:

  Hei Jøran!
  Den eneste måten å finne ut av det på er ved å prøve! Blir de ikke gode gir du dem til bikkja eller småfuglene, så enkelt ;). Prøv gjerne ut halv eller kvart porsjon første gang bare – så blir det mindre å kaste!

 6. Jøran says:

  Det var jo en god ide 😉 Takk 🙂

 7. Therese says:

  For en fantastisk matblogg du har! Har flere kollegaer som er allergisk mot både laktose og gluten, så nå gleder jeg meg til neste gang vi skal samles og lage noe godt 🙂

 8. Annie says:

  Hmm, dette brødet så godt ut, hvordan får du satt langpannen i vannbad?

 9. Annie says:

  ok, takk for raskt svar, det skal jeg teste ut!! 🙂

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.