Himmelsk suksessterte (melkefri)

Suksessterte er en kake som har vokst på meg og som jeg nå baker så ofte anledningen byr seg. Den er rett og slett skikkelig god!

Jeg har mange forsøk bak meg på å få til denne kaka, både hva kremen og bunnen angår, og i dag, da fikk jeg til en som både så bra ut og smakte godt!
suksessterte 3

Du trenger:

Kakebunn: 
4 stk eggehviter
150 g melis
150 g grovmalte mandler
Gul krem:
4 stk eggeplommer
0,5 dl Mandelmelk*
125 g sukker
1 ts vaniljesukker
150 g Smøremyk rapskokos*
*Bruk den melken og den margarinen du selv ønsker. Rapskokos er melkefri margarin og fås i de aller fleste dagligvareforretninger
Stivpisk eggehvitter i en helt ren bolle, bland deretter forsiktig inn melis og malte mandler. Fyll røren i en springform, 24 cm i diameter, og stek ved 160 °C i 30-35 minutter. Avkjøl bunnen.
Rør sammen eggeplommer, mandelmelk, sukker og vaniljesukker. Varm det opp over svak varme til kremen tykner. Avkjøl kremen og rør inn myk rapskokos. Sett kremen kaldt til den stivner. Legg forsiktig bunnen på et serveringsfat og bre over kremen.
suksessterte2
Pynt med smeltet sjokolade, pistasjnøtter eller karamelliserte mandler.

 

Tips:

Tåler du melk eller reagerer du kun på laktose? Da kan du enkelt bytte ut erstatningsproduktene med helt vanlige meieriprodukter eller laktosefrie meieriprodukter.

Tåler du hvetemel? Da kan du for det meste enkelt erstatte det glutenfrie melet med hvetemel i kaker, men for gjærdeigene vil det være litt mer komplisert.
Blogglisten hits

4 Comments Add yours

 1. Marianne says:

  Takk! Jeg bakte denne i dag, og familien på fire spiste den nesten opp til tross for at de var mette etter middagen og egentlig ikke var klare for dessert ennå(men en av oss var på vei ut, så det var koselig å få med alle til kaken). Poden gren på nesen over at det var mandelbunn. Han liker ikke mandelbunner. -men han likte tydeligvis denne når han fikk smakt på den 😉 Og far erklærte at det var det beste han hadde fått på lenge.

  Da vet jeg hva slags kake _jeg_ skal gå for til julekaffen. Går ut fra at den tåler å stå i kjøleskapet fra dagen før… Ellers får jeg sørenmeg lage den også på julaften i tillegg til full middag og dessert 🙂

 2. Marianne says:

  Jeg glemte å si; Jeg byttet ut soyafløten med risfløte og melange margarin med blå soft.

 3. AKP Photo says:

  Naaaam! Den ska eg prøva når eg kan begynna å spisa egg igjen for fullt bare at eg må bytt soyamelkå ud me rismelk å mandlene ud me andre nøtter =P

 4. Christine says:

  Er kjempefin å fryse !!! Lager alltid to til jul og har på frysen. bare tin den på kjøkkenbenken når du får gjester

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.