Tomatsaus og kjøttboller

Her om dagen laget jeg en stor porsjon med tomatsaus til bruk til pasta med kjøttboller og pizza. Her følger oppskriften på både saus og boller!

Saus:
1 stang stangselleri
1 gulrot
1 løk
1 liten rød eller grønn paprika
1 ts. hakket hvitløk
litt chilli
2-4 ss Oksefond
1 stor ss tomatpurré
2 bokser hakkede tomater
1 tomatboks vann
Salt, pepper, basiliukum

Hakk grønnsakene i passe store biter. Ha olje i en stor kjele og surr grønnsakene, hvitløk og chilli til løken er myk. Ha deretter over oksefond, vann og tomatpurré og la det få et oppkok. Hell over boksene med hakkede tomater, skru ned varmen og la det småputre til alle grønnsakene er helt møre (dette bruker jeg ofte en goooood stund på).  Jeg velger da å jevne sausen med stavmikseren. Smak til med salt, pepper og basilikum!

Kjøttboller:
500 gram kjøttdeig
1 egg
1 ts pepper
1 strøket ss tørket basilikum
en solid klype maldonsalt

Bland alt sammen i en bolle, bruk gjerne visp for å få deigen helt fin og klumpfri. Form små kjøttboller med te-skje og stek dem nesten ferdig i stekepannen. Ha dem deretter over i den ferdige sausen og la dem trekke ferdig der. Ha gjerne litt chorizopølse eller tilsvarende oppigryta! Serveres med Schär glutenfri pasta (som for all del må kokes uten olje, og med rikelig med salt i vannet for å bli god!!).

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.